top of page

Nicholas Wanstall Group

Public·11 members
Mark Komarov
Mark Komarov

New Nemacki Jezik Pons Za 3 14 UPDATED


Zahvaljujući modernim metodama moći ćete da vežbate konverzaciju i razumevanje, slično kao što biste činili u kontaktu sa Nemcima ili svima onima kojima je nemački jezik maternji i istovremeno se usavršavate u pisanju i čitanju. Pored toga, gramatička pravila će Vam se otkrivati sama od sebe, obogatićete svoj fond reči, usvajaćete dragocene podatke o kulturi zemlje čiji jezik učite.
New Nemacki Jezik Pons Za 3 14das Regal, polica za knjige se sasvim drugačije izgovara u nemačkom jeziku, naglasak je na a, koje je dugo. Pokušajte da osetite razliku, izgovorite ovu reč, kako je mi obično izgovaramo, naglasak na e, a zatim naglasite dugo a.


Ako već koristite udžbenike, koje je izdao Hueber, kao Schritte, Delfin, Menschen itd. onda možete koristiti i njihov online rečnik. Pouzdan, kao i sve što Hueber radi, svi osnovni podaci su tu: izgovor, rod imenice, genitivni nastavak i nastavak za množinu, ( to je element, koji rečnik nemačkog jezika, kada su imenice u pitanju mora da ima).


Pročitaj: Samoglasnici u nemačkom jeziku. Nemojte da vas pojam različite dužine vokala buni, imamo i mi to u našem jeziku, samo je to rešeno akcetovanjem. Možda vam se ovaj koncept, koji postoji u nemačkom, može učiniti komplikovaniji, te kada je dugi piše se drugačije, kada je kratki drugačije. Nije tako, kada malo provežbate, shvatićete da su ova pravila od velike pomoći, naime odmah čim pogledate reč, znate, kako da je izgovorite i obrnuto, kada je čujete, znate kako da je napišete.Zato još jednom pravimo pregled izgovora vokala u nemačkom jeziku:


U udžbeniku Schritte, npr. u rečniku, koji se nalazi na kraju knjige, svaka reč ima naznačen akcenat i dužinu.Ako je ispod reči stavljena . (tačka) onda se radi o kratkom vokalu a ako je stavljena crta _ (crta) onda je u pitanju dug vokal.Nekada nije lako utvrditi, koji vokal je naglašen i zato je sem slušanja jezika (najbolji metod) dobro pogledati ovakve spiskove, gde je označen akcenat i dužina.Dobar primer je reč regal, koju i mi koristimo.das Regal, polica za knjige se sasvim drugačije izgovara u nemačkom jeziku, naglasak je na a, koje je dugo. Pokušajte da osetite razliku, izgovorite ovu reč, kako je mi obično izgovaramo, naglasak na e, a zatim naglasite dugo a.


Sećate se da je reč akuzativ nastala od latinskog glagola accusare- okriviti, optužiti.Pa da vidimo za šta možemo da optužimo taj akuzativ, za koje funkcije i kako se i kada upotrebljava u nemačkom jeziku?


Još nešto moramo da se dogovorimo: da bi uspešno savladali pasiv potrebno je da znamo i da prepoznamo kako se grade vremena u nemačkom jeziku. Tabela je tu, pa je otvorite ili skinite, bez nje nema dalje priče.Proveri da li znaš na ovom linku.


Man kann nie wissen! Nikad se ne zna.Oni među vama, koji su učili engleski jezik, prepoznaće bliskog rođaka ovog glagola u glagolu can.Važno je ne mešati ovaj glagol sa glagolom kennen , kennenlernen, poznavati nešto, biti upoznat sa nečim.


Čisto da pomenemo imamo ih i mi od te sorte; recimo glagol trebati kada je u smom nepotpunom značenjuPogledaj: Šta treba znati o glagolu trebatiNegde ćete pronaći i naziv modalni ili medijalni glagoli u srpskom jeziku, ali to već nije naša priča.


Znamo da je radi memorisanja i aktivnog prihvatanja neke nove reči stranog jezika, potrebno tu reč ponoviti mnog puta. Istraživanja neurologa su recimo došla do broja od 160 ponavljanja u nizu (u proseku) koliko je potrebno da se zapamti neka reč.


Nije baš tako ali zvuči gadno, moram priznati.Naravno, to se odnosi na učenje bez smisla i konteksta.5-16 puta je mnogo prihvatljiviji broj ponavljanja ako se uči u kontekstu i koristi naučeno, stalnom upotrebom stranog jezika čitanjem, slušanjem, razgovorom, gledanjem televizije.više o temi


Pokušaću da vam ispričim jednu veoma čudnu priču. Tema su vaše usne. Ne usta kao organ, već samo usne, preciznije onaj deo koji spaja usne i nos. Termin koji se koristi za taj deo lica u našem jeziku je nausnica. Nije baš preterano čest, možete ga ipak uvek naći u kozmetičkim salonima gde dame ponekad idu da depiliraju nausnicu.


Molim, šta čujem karfiol, bljak? Ma nemoj, samo ćemo da jedemo fast food! Mora sve da se jede a i potrebno je znati sve osnovne vrste glagola u nemačkom jeziku. Neću da učim povratne glagole, baš su bljak, ma hajte molim vas!


I tako dalje, nadam se da smo nešto shvatili. Povrće sa pijace to su vrste glagola a razna gotova jela i ostale đakonije to su sva vremena, pasivi, konjunktivi u nemačkom jeziku.Potrebno je da znamo šta je šta da bi sve bilo kako treba, da bi se lepo najeli, skupili snagu da utepamo tog bauka i lepo jeli uz finu konverzaciju na nemačkom jeziku.A da nemački nije bauk, to znate. Kako da nabavite ebook pogledajte ovde a ostale teme, koje vas interesuju nalaze se ovde.


Lakši slučaj je kada tražimo pojmove, imenice. A šta ćemo sa glagolima, njih baš i nema na vikipediji.E pa, postoji i za to rešenje: Wikipedia ima svoj rečnik. Zove se Wiktionary. Postoji opcija za sve jezike. Naš baš nije nešto obrađen, nemački je sasvim solidan.


Evo jedne sličice, vi to volite, klik, klik da je bolje vidite.Ako uzmemo sve glagole u nemačkom jeziku, pa ih preraspodelimo po tome, koje vrste su nam bitne za prezent i to onako odokativno podelimo, sve imamo na sličici.Znači za većinu glagola, koji se zovu slabi glagoli, ovo što smo naučili o prezentu važi. To je dobra vest. Šta su to slabi, jaki, nepravilni glagoli piše ovde.


Ima već dosta godina, kako se družimo na ovom mestu. Broj korisnika mog bloga me uvek iznenadi, donese mnogo radosti ali još više obaveza. Do sada, u saradnji sa vama i vašim željama i potrebama, o kojima mi redovno pišete (hvala, samo tako nastavite),napravila sam i dodadtni sajt sajt, mesto na kome se nalaze svi objavljeni naslovi, tematski složeni, da bi se lakše snašli i efikasnije učili :-).Znam, znam, ima tu još mnogo tema i vremenom će se njihov broj uvećavati. Tražili ste i dobili mogućnost da se preko Facebook-a informišete o radu ovog sajta kao i o mom pristupu učenju nemačkog jezika, pa je tu i strana sa nazivom, ovog već popularnog brenda Nemački nije bauk.Dosta smo pričali o onome što je bilo, da vidimo šta nas čeka u godini, koja je pred nama.


- Kursevi nema?kog koje organizuje Deutsche Welle (DW) Nivo: početni do naprednog(A1 do C).Mogućnosti:Deutsche Welle (DW) pruža međunarodne usluge emitovanja na nemačkom. Ne morate ništa da platite, sve je besplatno. Pronaći ćete bogat i raznovrstan komplet izvora, kao što su vokabularni listovi sa audio i video snimcima, interaktivne vežbe, testovi koji se ocenjuju i najbolje vesti na jeziku. Naše mišljenje: kvalitet i obilje ovog 100% besplatnog sajta će Vam omogućiti da prođete kroz sve stadijume procesa učenja bez dosađivanja. Ovaj sajt je bez sumnje najbolji koji možemo da Vam preporučimo. - Deutsch lernen Nivo: za ljude koji već imaju osnovu. Mogućnosti: vežbe i pregled lekcija vezanih za gramatiku i konjugaciju glagola Naše mišljenje : ovaj sajt je veoma fokusiran na pisanje i formalna pravila (glagole i konjugaciju, deklinaciju, imenice i članove, prideve, brojeve, zamenice, priloge, predloge, veznike, pasiv...) Nije baš preporučljivo za potpune početnike, ali biće veoma korisno čim steknete osnovno znanje iz gramatike. Zapravo, nema boljeg besplatnog izvora za vežbanje. Takođe, veoma je prijatan za korišćenje.


N-Deklination ili die schwache Deklination je promena određene grupe imenica u nemačkom jeziku. Nazivamo je slaba ili N deklinacija, zato što potpuno netipično, za nemački jezik, imenice dobijaju nastavak -n u sva tri zavisna padeža jednine: genitiv, dativ akuzativ.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page